Solceller2019-05-26T14:37:21+02:00

Solceller blir allt vanligare nu när bygglovet slopats

Solceller har de senaste åren trendat i Sverige liksom i Tyskland som tidigt börjande med solceller. Det ryktades om att det i Tyskland saknades tak mot söder för att installera nya solcellerna på. Många tror också att Sverige är ett solfattigt land. Men faktum är att Södra Sverige har lika mycket sol som centrala Europa. Oavsett hur det ligger till med det är solceller en förnybar energiform som är här för att stanna. För bara några år sedan var solcellerna relativt dyra. Det lönade sig inte att ha solceller på taket. Och även om det skulle ge avkastning skulle det ligga långt fram i tiden. Så är det inte längre. Utvecklingen har gjort tekniken enklare och materialen mer kostnadseffektiva. Idag satsar många på förnybar el genom solceller och solcellsanläggningar i olika former. Det finns allt från stora till små paket med högkvalitativa solcellspaneler för villor. Många bostadsrättsföreningar börjar se nyttan med solceller och solenergi. Det går bra att kombinera solelen med annan el. Den som får överbliven solel kan sälja tillbaka elen till elbolaget. Genom en växelriktare. Idag har även bygglovet slopats för solceller. Det gör det enklare för både stora och små aktörer att byta till förnybar el. Bygglovet för solfångare slopades samtidigt när ändringar i plan- och bygglaget gjordes 2018. Vill du veta mer om solceller skriv ett mail om dina behov så återkommer vi med en kostnadsfri konsultation. För du en bostadsrättsförenings talan erbjuder vi upp till 4-timmars kostnadsfri rådgivning. Där vi inspekterar och besiktar brf.en vid en syn. När man installerar LED-belysning minskar elförbrukningen väsentligt och gör det mer gynnsamt med solel. Eftersom belysningen inte kräver särskilt mycket el för att fungera. Till skillnad från tidigare ljuskällor.

Läs om energieffektiv LED-belysning här.

Installera solceller – Våra experter tar fram en lämplig lösning

Installera solceller kräver sakexpertis. Låt våra experter skräddarsy en lösning åt dig som uppfyller dina behov. Med solceller kan du fylla dit dagliga behov av el. Låt solcellerna generera el på dagen när solen är uppe. Och använt elen du sparat på kvällen när solen gått ner. Enklare och simplare blir det inte. Eller renare. Solel lämnar inga ekologiska avtryck och är så kallad ren energi. Beställer du ett solcellspaket av oss får du marknadens bästa solceller. Du får även fästen och kringutrustning av bästa kvalité och högsta prestanda. Installationen sköter erfarna bra monterar av solceller därför kan vi lämna 25-års effektgaranti på våra premiumpaket. Det är skillnad på solceller och solceller. Precis på samma sätt som det är skillnad på andra produkters kvalitet och standard. Vi saluför och installerar endast premiumvaror och -produkter. Jämför gärna våra priser med andra. I vissa fall kan vi vara högre men vi har andra produkter med högre prestanda. Och längre livslängd. Vi erbjuder också långa garantier på våra solcellspaket av premiummodell. Eftersom en solcellsanläggning ska hålla i så många år är det lika bra att satsa på en bra produkt från första början. Då vet man att man slipper extra kostnader i form av byten och ominstalleringar i olika former.  Läs mer om våra solcellsbelysning här.

Vad ska man tänka på när man installerar solceller?

Våra experter hjälper dig med det mesta du behöver veta. Men det kan alltid vara bra att själv läsa på lite innan man bestämmer sig. Kanske är inte ens solceller det bästa alternativet. En frånluftsvärmepump kan för vissa passa bättre. Men har man bestämt sig för solceller har man ofta gjort ett bra val. Men det är flera saker man måste tänka på när man gör planeringen inför att installera solceller. Hur mycket yta behöver man för att få den el man önskar? Var man kan placera solcellerna? Samt måste man kontrollera att de produkter man köper är CE-märkta och installerar av proffs som har behörighet. Du har som ägare skyldighet att se till att ingen skadas av din installation. Och att elanläggningen är betryggande för personer ur en säkerhetssynpunkt. Det finns även en brandaspekt som måste beaktas. Ofta är det inga problem. Men det är alltid bästa att vara på den säkra sidan. Många gör det enkelt för sig. En solcellsanläggning är emellertid någonting man ska leva utav i många år. En central del av livet. Och för många en frihetskänsla utav att bli oberoende av elverk och dyra leveranser av el med nätavgifter m.m. Bli sin egen elbonde. Där man kan skjuta tillbaka överskjutande el i elnätet och sälja den till elbolagen. Du får även en skattesubvention för solel. Fråga oss så berättar vi hur det fungerar.

Klicka för hemsidan här.