Gröna bostadsrättsföreningar ökar driftnettot

Gröna bostadsrättsföreningar ökar driftnettot2019-04-09T18:55:02+02:00
  • Gröna bostadsrättsförening

Några tips hur du kan göra din bostadsrättsförening – Grön brf.

Bor man i stan och inte har närhet till grönområden kan man ändå skapa en trevlig och trygg atmosfär i och utanför bostaden med relativt enkla medel. En lite större investering både för bostadsrättsföreningar och andra är solceller som ger grön förnybar energi som kan användas till olika delar av föreningens energibehov. Har de boende elbilar kan man installera elbilsladdare i parkeringsgaraget så fordonen kan laddas med el under natten eller när det behövs. Man kan också kombinera dessa energismarta val med solcellsdriven belysning såsom park- och gatubelysning inom föreningens bostadsområde. Grön Brf. är en satsning vi gör mot bostadsrättsföreningar där vi åtgärdar energiförluster och kommer med förslag till förbättringar och energieffektiviseringar som hjälper föreningen öka sitt driftsnetto och skapar mervärden för föreningen och dess medlemmar. Fråga oss på Elitbgg & Ekodesign om du har några tankar kring energieffektivisering och Grön Brf.! Att tänka och verka energisnålt är grundläggande idag. Vi har ett helhetstänk på alla våra arbeten. Vi utför alla slags lägenhetsrenoveringar. Här kan du läsa mer om badrumsrenoveringar!

Kostnadseffektiva förslag för föreningen!

Trots att din bostadsrättsföreningen är relativt nybyggd så sent som flertalet år in på det nya millenniet så kan föreningen sakna grundläggande teknisk utrustning som idag ses som självklar och som gör stor skillnad i driftskostnader. Väljer man inte ovan nämna alternativ med förnybar energi från solceller kan man välja en relativt kostnadseffektiv frånluftsvärmepump. Vidare ändringar är optimering och injustering av värme och mätare för varmvattnet. Byter man även inomhusbelysningen till LED-belysning kan man göra stora energibesparingar. Allt från bygglampor i LED till inomhusbelysning och stämningsbelysning för hem. Kompletterar man den nya belysningen med ljusstyrning i form av ett KNX-system eller DALI-protokollet kan man både göra stora energibesparingar samtidigt som man gör belysningen smart. Med systemen kommunicerar belysningen med rörelserna i fastigheten och står inte på i onödan förutom på möjligen 10 procent.

När man installerar ljusstyrning blir fler faktorer av betydelse för energibesparingen

När man kombinerar det nya bytet av belysning till LED med ljusstyrning får man flera fördelar. Både praktiska och ekonomiska. Om LED-belysning skulle kunna minska energiförbrukningen med upp till 90 procent så kan ljusstyrning bespara ytterligare 30 procent. En beräkning som slutar på 93 procent. Med sänkt värmekostnad som följd av bytet till LED så ställer man även in ventilationssystemet med ljusstyrningssystemet som anpassar sig efter belysningen så inte onödig energi förbrukas. Tätar man samtidigt fönster och låter så lite värme som möjligt försvinna ut gör man som förening ytterligare besparingar. För bostadsrättsföreningar är särskilt belysning ett enkelt sätt för både stora och små att göra enkla energibesparingar med relativt små medel.

Hur ska man göra åtgärder för miljön?

Gör din bostadsrättsförening miljövänlig och hållbar. Använd miljösmarta material och ekodesignade produkter med lång livscykel och lämplig energimärkning med energiklass A++ beroende på vilken produkt du använder. Ekodesignlagen sätter stop för de mest miljöfarliga och energislösande produkterna på marknaden. Medan energimärkningsförordningen kompletterar ekodesignlagen genom att sätta standarden för resten av produkterna på marknaden. Genom särskild att dela upp produkter i olika energiklasser efter deras energieffektivitet. Syftet är att göra det enklare för konsumenter att välja miljövänliga varor. För dig som sitter i styrelsen i en bostadsrättsförening kan det vara svårt att veta vilka miljösmarta val man ska göra inför framtiden. Har ni frågor är ni varmt välkomna att kontakta oss på Elitbygg & Ekodesign för konsultation och rådgivning.

Fasadrenovering – Med en helt plastfri och miljövänlig fasadputs

Vi är experter på fasadrenoveringar i olika former. Vi renoverar fasader över hela Storstockholm från Nynäshamn och Uppsala till Enköping och Södertälje. Vi reparerar en trasig fasad eller tvättar en smutsig fasad så den ser ny ut. Vi kan även ytskiktsbehandla med den miljösmarta fasadpusten som kan fås med en garanti på 50 år. Fasadprodukten är beprövad och med mycket hög kvalitet därför kan vi med stå för den långa garantin. En fasad som börjar spricka måste åtgärdas omedelbart så man inte riskerar de boende med fallande bitar av puts. Åtgärdar man inte en spricka kan det snabbt bli större och kostnaden för att reparera fasaden blir högre. Därför är det alltid av vikt att fasaden är i ordning oavsett om det rör sig om ett slott, en bostadsrättsförening eller ett mindre hus. Vi utföra alla renoveringar!

Renoveringar Stockholm med erfarna takläggare – Renovera din lägenhet idag!

Renovering Stockholm med erfarna takläggare. Våra takläggare renoverar gamla slitna tak, tak som läcker och takskötseln så ditt tak håller i många år framöver. Vill du renovera lägenheten och bor i Stockholm stad eller i stockholmsområdet så kan vi bistå dig med allt från lägenhetsrenovering, totalrenovering, om- och tillbyggnad eller kanske en nybyggnation. Du har du kommit rätt. Elitbygg har fått bästa betyg tre år i rad på grund av sina gedigna och väl utförda arbeten runt om i Stockholm med omnejd. Vi har gjort många lägenheter både i innerstan och utanför Stockholm där vi med hjälp av vår team med sakkunniga och erfarna hantverkare levererar professionella resultat till dig som kund. Du kan vända dig till oss om du är fastighetsägare, fastighetsförvaltare, företagare eller vanlig bostadsägare. Vi bistår er genom hela byggnationen och ser till att den blir hållbar och energieffektiv. Både genom det material vi använder och på det sätt vi arbetar. Oavsett arbete som ROT, nybyggnation eller andra moment i byggfasen så försöker vi göra vårt yttersta för att minska vårt ekologiska avtryck. Vi klimatkompenserar bland annat för delar av våra egna utsläpp genom att plantera träd i Afrika genom WWF. Våra kunder som ber om det får ett gåvobrev från Elitbygg & Ekodesign för trädplanteringen bidrar till vårt syre och för att behålla djur och natur.