Badrumsrenoveringar Stockholm2019-01-11T18:43:27+02:00
  • Badrumsrenoveringar Stockholm

Renovera lyxiga badrum i Stockholm – Badrumsrenoveringar

Få inspiration och förverkliga dina drömmar med oss. Vi är specialister på alla slags renoveringar med ett speciellt förhållande till badrumsrenoveringar. Vi utför skräddarsydda badrumsrenoveringar i Stockholm med omnejd. Behöver du renovera ditt badrum kan vi bistå dig om du bor i Stockholm, Uppsala, Södertälje eller i Storstockholm. Vi hjälper dig genom hela processen från tanke och idé till färdigt badrum. Vi är specialister på badrum och har många års erfarenhet inom branschen. Våra VVS-, tätskikt- och våtrumsspecialister arbetar i nära kontakt med våra designers och elektriker så du kan få ditt perfekta badrum. Vi ser till alla delarna i kedjan. Hög standard och kvalité sätter vi i första rummet. Läs mer om badrumsrenoveringar nedan!

Det är flera saker man måste tänka på vid en badrumsrenovering

Flera olika moment är viktiga när du ska renovera ditt badrum. Våra konsulter hjälper dig gärna med alla frågor du kan ha. Men det finns också mycket man kan göra själv för att underlätta det och göra planen mer visuell för sig själv. Har du måtten på ditt badrum så kan du med papper och penna eller ett ritprogram och rita upp hur du vill ha badrummet och göra anteckningar om vissa detaljer du kommer att tänka på. Allt från vilken färg, kakel, golvvärme, toalett och dusch eller badkar eller kanske vitvaror beroende på utrymmet. Har du funderingar på att renovera din lägenhet eller ditt badrum i Stockholm är vi firman med bäst rekommendationer tre år i rad. Badrumsrenovering i Stockholm utförd av våra erfarna hantverkare? Kontakta oss idag!

Renovera ditt badrum eller bygg ut eller bygg om till ett nytt modernt badrum

Renovera ditt badrum eller bygg ett nytt modernt badrum med extra yta. En tillbyggnation kräver att man har det extra utrymmet. Kanske måste en vägg avlägsnas eller någon annan åtgärd vidtas. Normalt krävs även för denna form bygglov. Fråga oss vi hjälper dig så dina önskemål blir verklighet. Har du behov av ombyggnad eller annan renovering kontakta Elitbygg & Ekodesign. Vi utföra alla slags badrumsrenoveringar i Storstockholm. Bara fantasin och kanske plånboken sätter gränserna. Ett lyxigt och modernt badrum med golvvärme och andra smarta funktioner behöver inte kosta en förmögenhet. Med lite planering och effektiv projektering blir slutprodukten alltid levererad ner till minsta detalj med perfekt finish. Även ljuset är viktigt i badrummet och vi rekommenderar alltid våra kunder att vid badrumsrenoveringar installera ny LED-belysning. Mer information kommer snart. Läs mer om badrumsrenoveringar nedan.

Vi bygger ditt drömbadrum säkert och funktionellt – Bygga nytt badrum

Vi bygger ditt drömbadrum från grunden helt efter dina önskemål och behov. Vi hjälper gärna till hela vägen från planering och projektering till färdigt resultat. Ett badrum som du är nöjd med i många år och som håller hög kvalité. Både vad gäller vårt arbete med renoveringen och de produkter vi använder. För att göra ditt badrum snygg, modernt och samtidigt funktionellt. Det är skillnad på badrum och badrum. Vi bygger traditionellt med den senaste tekniken så badrummet blir energisnålt och säkert. Välj en snygg kakel eller ett alternativmaterial. Vi ger gärna råd med grunden i vår långa erfarenhet inom bygg och renovering. Där badrumsrenoveringar är en av vår specialitet. Vi använder duktiga och erfarna hantverkare. Läs mer om nybyggnation här!

Varför är det viktigt med rätt behörigheter?  Hur får man behörighet för våtrum?

Det är viktigt att det företag du anlitar för att jobbet ska bli fackmannamässigt utfört. Det är viktigt att tätskikt och andra ytor görs korrekt så vattenskador inte uppstår. Våra hantverkare vid sidan av alla behörigheter med bland annat våtrumsbehörighet en lång erfarenhet från branschen vilket är lika viktigt för slutproduktens kvalitetssäkrande. Våtrumsbehörighet kan får genom utbildning av Byggkeramikrådet enligt Branschregler för Våtrum (BBV). Utbildningen är både teoretisk och praktisk och innefattar vid sidan av en tätskiktskurs utbildning i entreprenadjuridik. Var femte år ska en fortbildningskurs genomgås av den som är GVK-behörig.

Vem får renovera badrum? Vilka utbildningar ska hantverkaren ha gått?

För att få behörighet för våtrum krävs att man gått de kurser som Byggkeramikrådet satt upp i tätskitsutbildningen. För företaget som åtar sig uppdraget gäller att företaget i sig är behörighet för våtrumsarbeten. Personalen ska kunna uppvisa behörighetslegitimation och alla arbeten ska utföras enligt monteringsanvisningar. De ska också kontrolleras och dokumenteras. Detta göra i ett kvalitetssäkringsdokument. Beställaren ska efter våtrumsarbeten få det aktuella dokumentet som ett bevis på korrekt utfört arbete. För att säkra arbetet sker stickkontroller. De olika utbildningar som finns i övrigt är Säker Vatteninstallation, Skadebesiktning av våtrum, VVS-service och reparationer.

Vilka branschregler finns för den som utför badrumsrenoveringar? Kvalitetssäkra renoveringen!

GVK har branschregler för tätskikt i våtrum. Reglerna är grunden för att en badrumsrenovering ska bli fackmannamässigt utförd. Med badrum som håller hög klass, prestanda och är säkra våtrum. GVK:s regler är ett juridiskt ramverk som alla i branschen från försäkringsbolag till beställare och hantverkare kan använda för att säkra sina arbeten med våtrum från sina olika perspektiv. Reglerna ska göra det enklare för att säkra våtrumsarbeten i olika former. Både juridiskt och fackmannamässigt. Reglerna underlättar även för fastighetsägare att göra smarta produktval och val av entreprenör vid ombyggnaden, tillbyggnaden eller nybyggnationen. Reglerna gäller som sagt badrumsrenoveringar med toalett och badrum men också våtrum som tvättstuga och andra våtutrymmen. Reglerna är i linje med Boverkets byggregler och Säker Vatteninstallation. Få även behaglig belysning i LED. Vi har allt från ergonomiska till plafonder som kan ändra färgtemperatur samt downlights som kan vinklas och dimmas. Vi säljer all belysningen genom vår återförsäljare Eco by Sweden AB som alltid håller hög kvalitet och hög prestanda på alla produkter. Vi kan därför lämna upp till 5 års garanti på belysning och installationer.