Ledljus hemma för nätter och mörka kvällar minskar olyckor – Använd ledslinga

Ledljus eller ledslinga känner vi kanske igen som en plugg som sattes in kontaktuttaget tidigare. Idag finns många olika alternativ att välja mellan. Genom att installera ledljus under sängen och längs korridoren mot badrummet till exempel så minskar man olyckor och onödiga vändor för att stänga och släcka belysningen medan man famlar efter ljusknappen. Att placera LED-dioder eller en LED-slinga längs golvet en bit upp ger ledljus dit man ska. Ledljus är en bra funktion att ha även i större korridorer på exempelvis sjukhus och andra anläggningar för att visa vägen med ljuset som kan vara olika färger. Där en bestämd färg går till en avdelning och en annan färg går till ett annat ställe. Då är ledljus ett smart sätt att se sin omgivning. På så sätt får man både belysning och vägvisare som visar vägen dit man ska. LED-slingor kan i princip placeras överallt. Även tak och väggar kan smyckas med ljuset som har högt CRI och med LED-mått mätt så ger slingor ett ovanligt bra ljus både i form av flimmerfria och med hög färgåtergivning. De har också relativt höga lumen per watt. LED-slingor passar förutom som inomhusbelysning i olika former som utomhusbelysning att belysa skyltar, verksamhetslogotyper, reklampelare, trafikljus och andra kritiska moment. Det går även att installera LED-slingorna på insidan av ett objekt som belyser objektet bakifrån. LED-slingor och LED-moduler som vi använder idag finns med upp till IP68 vilket är den högsta IP-klassen och betyder att belysningen till och med kan fungera under vatten.

Läs mer om belysning här!

Smycka din nya bostad med snygg, energieffektiv och funktionell belysning i LED

Smycka ut din bostad med snygg och funktionell effektbelysning. Med LED-slingor går det göra många olika typer av ljusspel. På grund av att LED inte avger värme så har designers fullt upp med nya reaktioner som inte fungerade tidigare på grund av värmen den förra belysningen utstrålade. Idag kan man integrera LED-stripes i princip alla objekt om det så är material i trä, plast eller tyg för den delen. Redan finns olika trädgårdsmöbler med LED-belysning integrerat, kläder och ryggsäckar med LED och många andra nya produkter som belyses med LED. Hemma kan man också göra mycket nytt. Bland annat kan man belysa hallen och sänka ner taket för att få en snygg effekt utav belysningen. Man kan också placera LED-stippen bakom TVn eller i takets kantlinjer för att få en snygg effekt. Som går att dimma ner eller ändra färg vid behov om man har RGB-stripes. Idag finns även RGBW som ändrar färger men också färgtemperatur, dvs. det vita ljuset. Från exempelvis varmvitt som passar på kvällen till kallvitt som är bra på morgonen. På dagen ska man försöka återskapa det naturliga solljuset. Genom att ha hälsosam ergonomisk belysning så minskar man sjukskrivningar och ohälsa.

Tillbaka till förstasidan här!

2019-01-11T16:00:19+02:00